Coolsingel-index: nog drie hordes voor Feyenoord

Reacties

Nog drie overwinningen en Feyenoord is voor het eerst sinds het seizoen 1998/99 kampioen van Nederland. PSV lijkt na speelronde 31 definitief afgehaakt in de titelrace.

Coolsingel-index: nog drie hordes voor Feyenoord

Feyenoord won zondagmiddag misschien wel de lastigste van zijn dan nog vier resterende wedstrijden, door thuis met 2-0 van nummer vier FC Utrecht te winnen. Doordat Ajax later op de dag met 5-1 van SC Heerenveen won, blijven de Amsterdammers in het kielzog van de koploper met nog altijd een achterstand van slechts een punt.

Feyenoord wacht nu twee uitwedstrijden, waarvan die van zondag bij Vitesse de lastigste lijkt. Daarna moet de club nog naar stadgenoot Excelsior, waarna het de competitie op 14 mei afsluit met met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Indien zowel Feyenoord als Ajax blijft winnen, speelt de Stadionclub zijn mogelijke kampioenswedstrijd dus voor eigen publiek.

Ajax gaat zondag op bezoek bij PSV, dat zaterdag door een 1-1 gelijkspel tegen ADO Den Haag twee dure punten liet liggen en alleen in theorie nog kans maakt op de titel. Willen de Eindhovenaren nog aanspraak maken op plek twee, die goed is voor deelname aan de voorronde van de Champions League, dan moet er zondag van Ajax gewonnen worden. Daarmee zouden de Brabanders een enorme dienst bewijzen aan Feyenoord. Helemaal omdat Ajax daarna met Go Ahead Eagles-thuis en Willem II-uit een relatief makkelijk programma heeft.

Stand van zaken in top Eredivisie
Club Punten Doelsaldo
1. Feyenoord 31-76 +60
2. Ajax 31-75 +51
3. PSV 31-69 +41
Programma Feyenoord
Datum Wedstrijd
23/04 Vitesse - Feyenoord
07/05 Excelsior - Feyenoord
14/05 Feyenoord - Heracles Almelo
Programma Ajax
Datum Wedstrijd
23/04 PSV - Ajax
07/05 Ajax - Go Ahead Eagles
14/05 Willem II - Ajax
Programma PSV
Datum Wedstrijd
23/04 PSV - Ajax
07/05 FC Groningen - PSV
14/05 PSV - PEC Zwolle

De volledige stand van de Eredivisie is hier te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.