Controversiële strafschop Totti zit Juventus dwars

Francesco Totti tekende uit een omstreden strafschop voor zijn eerste treffer van het seizoen, waardoor AS Roma een punt overhield aan het bezoek aan Juventus (1-1).

Juventus en AS Roma krabbelen aardig omhoog na een stroeve start van het seizoen. Het onderlinge duel leverde voor geen van beide ploegen het resultaat op om zich verder te mengen in de strijd om de koppositie.

Het eerste concrete wapenfeit kwam van Juventus. Vincenzo Iaquinta opende iets tegen de verhouding in de score met een fantastische volley. Dat AS Roma nog voor rust op gelijke hoogte kwam was reden voor controverse.

Een vrije trap van Totti strandde op een arm van Pepe. Tot ontsteltenis van Juventus was dat voor scheidsrechter Rizzoli aanleiding de AS Roma-aanvoerder in vorm van een strafschop een nieuwe kans te geven. Totti liet zich deze kans niet ontnemen en tekende voor de eindstand aangezien beide teams zich na rust onvoldoende onderscheiden om het verschil te maken. Foto: VI Images