Controversiële Bendtner wordt concurrent Dost

Reacties

De moeizame zoektocht van VfL Wolfsburg naar een spits is voorbij. Met de omstreden Nicklas Bendtner is dan eindelijk een concurrent van Bas Dost binnengehaald.

Controversiële Bendtner wordt concurrent Dost

Wolfsburg had zijn zinnen erop gezet een extra spits toe te voegen aan de selectie. De nodige namen passeerden de revue, maar steeds bleken de pogingen tevergeefs. Zo kozen onder anderen de kandidaten Alvaro Morata en Romelu Lukaku voor respectievelijk Juventus en Everton, terwijl ook Divock Origi, Mame Diou, Mario Mandzukic en Josip Drmic een andere optie de voorkeur gaven.

De hoogste categorie bleek niet haalbaar, zo constateerde trainer Dieter Hecking na de vergeefse zoektocht. 'We moeten nu wat lager kijken.' Daarbij kwam Wolfsburg terecht bij Bendtner, wiens contract met Arsenal ten einde was. De 26-jarige Deen bereikte donderdag een akkoord met Die Wölfe en wordt vrijdag gepresenteerd.

De spits is niet onomstreden. Niet alleen kreeg hij een slechte reputatie door zijn gedrag buiten het veld, maar ook binnen de lijnen heeft hij de laatste jaren weinig van zich doen spreken. Afgelopen seizoen deed manager Arsène Wenger nauwelijks een beroep op Bendtner, die een jaar daarvoor als Juventus-huurling zelfs niet één keer scoorde.

Mogelijk biedt de komst van Bendtner wel een kans voor Feyenoord. De Rotterdamse club heeft Bas Dost op het verlanglijstje staan en die krijgt bij Wolfsburg te maken met meer concurrentie. Dat kan een opening bieden voor een (tijdelijk) vertrek richting De Kuip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.