Contractverlenging levert Sneijder miljoenen op

Reacties

Wesley Sneijder heeft zich voor langere tijd verbonden aan Galatasaray. De Oranje-international, die in de transferperiode nog veelvuldig aan diverse clubs gelinkt werd, heeft zijn verbintenis bij de Turkse grootmacht tot de zomer van 2018 verlengd.

Contractverlenging levert Sneijder miljoenen op

Sneijder draagt sinds januari 2013 het shirt van Galatasaray, waar hij destijds zijn handtekening zette onder een contract voor drieënhalf jaar. De Turkse topclub maakt op de website duidelijk dat de nieuwe verbintenis tot medio 2018 de Utrechter financieel gezien geen windeieren legt.

Sneijder ontvangt een tekenpremie van 1,3 miljoen euro. Zijn jaarsalaris voor de seizoenen 2016/17 en 2017/18 bedraagt 3,2 miljoen euro en daar komt nog een wedstrijdpremie van 20.000 euro per duel bij op. Als Galatasaray kampioen wordt of goed presteert in de Champions League, maakt Sneijder bovendien kans op flinke bonussen.

Brein
Galatasaray, waarvoor de middenvelder tot dusver 27 keer het net wist te vinden in 77 competitieduels, betaalde in 2013 een slordige 7,5 miljoen euro aan Internazionale voor de gunsten van de spelmaker.

In Italiaanse dienst genoot Sneijder in de periode onder José Mourinho respect als een van de beste middenvelders ter wereld en vormde hij het creatieve brein van een behouden, maar uiterst effectieve ploeg die in 2010 zo goed als alles won wat er te winnen viel (onder meer de Champions League). Tussen 2009 en 2013 reikte Sneijder tot 76 competitiewedstrijden bij Inter, waarin de Nederlander dertien maal trefzeker was.

Onder de regie van een uitblinkende Sneijder eindigde Oranje in 2010 als tweede op het WK. Vorige zomer nam de tweebenige speler met de fraaie traptechniek revanche voor de kritiek op zijn gebrekkige vorm door uiterst fit aan de aftrap in Brazilië te verschijnen en brons te grijpen met het Nederlands elftal.

Sneijder, die zijn debuut in de Eredivisie vierde bij Ajax en van 2002 tot 2007 speelde bij de Amsterdammers, kwam in het verleden ook nog uit voor Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.