Contractperikelen maken Achenteh en Benson tot reserves

Reacties

De rol van Rochdi Achenteh bij PEC Zwolle lijkt uitgespeeld. De 25-jarige linksback legde een contractvoorstel naast zich neer en staat in de belangstelling van verschillende Eredivisieclubs. Mocht het deze maand niet tot een transfer komen, dan rest een reserverol.

Contractperikelen maken Achenteh en Benson tot reserves

'Daar hebben we in alle openheid met Rochdi over gesproken', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. 'Op de positie van linksback krijgen Bart van Hintum en Leroy Labylle de voorkeur. Er is veel beweging rond Rochdi, dus we gaan ervan uit dat hij  in deze window nog vertrekt.'

Behalve Achenteh (foto) legden ook verdediger Darryl Lachman en spits Fred Benson een voorstel tot contractverlenging naast zich neer. Ook Benson is niet langer meer eerste keuze. 'Guyon Fernandez krijgt de voorkeur, volgens hetzelfde argument als bij Achenteh van toepassing is. We houden rekening met de toekomst.'

Darryl Lachman hoeft zich minder zorgen te maken. De centrale verdediger geldt als een van de uitblinkers dit seizoen en staat in de nadrukkelijke belangstelling, onder meer van Werder Bremen.

'Elk individu is anders. Darryl zal een keuze gaan maken over zijn nabije toekomst, ook een transfer van hem zal geen verrassing zijn. Er is veel interesse voor de spelers, maar we raken zeker niet in paniek. We hebben ons huiswerk gedaan en zullen op een vertrek anticiperen, mocht dat nodig zijn', aldus Nijkamp vanuit Zuid-Afrika, waar PEC zich voorbereidt op de tweede competitiehelft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.