Conte wil goede reeks voortzetten met Italië

Reacties

In Groep E staan Italië en Zweden tegenover elkaar (aftrap 15.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Toulouse.

Conte wil goede reeks voortzetten met Italië

● Italië bleef in zijn laatste vier interlands tegen Zweden ongeslagen (W3, G1). De laatste nederlaag dateert van juni 1998 in een oefenduel (1-0).

● Daarentegen hebben de Italianen al in zes opeenvolgende competitieve duels met de Zweden telkens een doelpunt moeten toestaan (W2, G1, V3).

● Sinds 1984 maakte Zweden in acht interlands met Italië nooit meer dan één doelpunt per wedstrijd.

● Dit wordt de derde confrontatie tussen beide landen op een EK-eindronde. De Italianen wonnen op het EK 2000 met 2-1 en speelden vier jaar later gelijk (1-1). In dat duel scoorde Zlatan Ibrahimovic voor Zweden met een spectaculaire hakbal.

Blije gezichten nadat Ibrahimovic Zweden een punt heeft bezorgd tegen Italië op het EK 2004.
Blije gezichten nadat Ibrahimovic Zweden een punt heeft bezorgd tegen Italië op het EK 2004.

● De Italianen zijn uiterst zuinig met doelpunten op EK-eindronden. De ploeg maakte in 34 duels nooit meer dan twee treffers per wedstrijd.

● Italië is nog ongeslagen in competitieve interlands onder bondscoach Antonio Conte. (W8, G3).

● Italië presteert ijzersterk in de groepsfase van EK-eindronden. De Azzurri verloren maar twee van hun 22 duels in die fase van het toernooi, tegen elf zeges en negen gelijke spelen).

● Zweden won slechts drie van zijn laatste vijftien EK-wedstrijden (G5, V7): tegen Bulgarije in 2004 (5-0), tegen Griekenland in 2008 (0-2) en tegen Frankrijk in 2012 (2-0).

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.