Conte overweegt Italiaanse succestactiek te laten vallen

Reacties

Twee dagen voor de kwartfinale tegen Duitsland breekt Antonio Conte zijn hoofd over blessureperikelen op het middenveld. De Italiaanse bondscoach overweegt zelfs van zijn beproefde 3-5-2-systeem af te stappen.

Conte overweegt Italiaanse succestactiek te laten vallen

Het begint er namelijk steeds meer naar uit te zien dat in navolging van Thiago Motta (geschorst) ook Daniele De Rossi het treffen met de Duitsers mist. De AS Roma-speler hield een heupblessure over aan de achtstefinalewedstrijd tegen Spanje. 'Het ziet er niet goed uit. We doen er alles aan om hem klaar te stomen voor de kwartfinale, maar de tijd dringt', aldus teamarts Enrico Castellacci.

Indien De Rossi daadwerkelijk wegvalt, heeft Conte voor de positie van controlerende middenvelder alleen de onervaren Stefano Sturaro (drie caps) nog tot zijn beschikking. Conte vraagt zich volgens Italiaanse media af of Sturaro klaar is voor die rol en overweegt daarom zijn 3-5-2-tactiek in te ruilen voor 3-4-3. In dat geval zou de plek van controlerende middenvelder vervallen en er ruimte ontstaan voor een extra aanvaller.

Er staat ook nog steeds een vraagteken achter de inzetbaarheid van Antonio Candreva, die met een spierblessure kampt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.