media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Conte keert na 22 duels terug op de bank bij Juventus

Conte keert na 22 duels terug op de bank bij Juventus

Antonio Conte keert zondag terug op de bank bij Juventus. In de uitwedstrijd bij Palermo mag de trainer na een lange schorsing zijn functie weer uitoefenen.

Sinds de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen, het duel om de Supercoppa tegen Napoli, mocht Conte 22 wedstrijden niet als coach van Juventus optreden vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een matchfixing-schandaal in zijn tijd als coach van Siena.

De ex-international stond doordeweeks wel op het veld, maar op wedstrijddagen loste eerst Massimo Carrera en later Angelo Alessio hem af op de bank. Onder Conte slaagde Juventus er vorig seizoen in het hele Serie A-seizoen ongeslagen te blijven. Onder zijn vervangers ging het nauwelijks minder. Van de 22 duels won Juve er vijftien, eindigde er vijf in een gelijkspel en verloor het er twee.

Conte keert bij Juventus waar hij ook eindigde: bovenaan de Serie A-ranglijst. Juventus plaatste zich afgelopen week ook voor de knock-out-fase van de Champions League door met 0-1 te winnen bij Shakhtar Donetsk.

'Missie volbracht', reageerde Alessio na de 0-1 zege tegen Shakhtar Donetsk. 'De afwezigheid van Antonio is voor de selectie nooit een item geweest. Het was soms lastig, maar iedereen wist wat ie moest doen. Ik weet hoe moeilijk het voor Antonio geweest is, wij als staf hebben het zo goed mogelijk opgevangen.'Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.


Laatste nieuws