CONMEBOL spreekt schande van voorlopige schorsing Platini

Reacties

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) schaart zich achter Michel Platini en vindt het belachelijk dat de Fransman voor negentig dagen is geschorst.

CONMEBOL spreekt schande van voorlopige schorsing Platini

De CONMEBOL liet in een statement op zijn website weten dat de ethische commissie de straf van de UEFA-baas in heroverweging moet nemen. 'Platini is kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA. Deze schorsing dreigt de integriteit van het verkiezingsproces te beïnvloeden', meent de voetbalbond.

In augustus liet de CONMEBOL al weten dat Platini (foto) tijdens die verkiezingen van 26 februari kan rekenen op massale steun van het continent. 'We geloven dat de heer Platini in staat is om in deze moeielijke tijden die vragen om grondige hervormingen de FIFA te leiden en de voetbalwereld daarmee een betere toekomst te geven', verduidelijken de Zuid-Amerikanen hun standpunt nu.

Platini kreeg donderdag net als FIFA-voorzitter Sepp Blatter en secretaris-generaal Jerôme Valcke te horen dat hij door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond voor negentig dagen is geschorst. Mong-Joon Chung, de voormalige vice-president van de FIFA die zichzelf kandidaat had gesteld voor de komende verkiezingen, is voor zes jaar geschorst en is daardoor niet langer in de race voor de positie van FIFA-voorzitter.

De Zwitserse justitie opende onlangs een strafrechtelijk onderzoek naar Blatter, die onder meer in opspraak is geraakt door een betaling uit 2011 van 1,8 miljoen euro aan Platini. Platini claimt dat deze betaling was voor werkzaamheden die hij in het verleden verrichtte voor de FIFA, maar daar bestaan grote twijfels over. De Zwitserse justitie sprak ook met Platini over de kwestie en kwalificeerde de Franse oud-voetballer daarbij als iemand die deels verdachte en deels getuige is.

'Het is noodzakelijk dat alle feiten aan het licht komen. Maar er zijn nog geen bewijzen dat heer Platini daadwerkelijk schuldig is', besluit de CONMEBOL.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.