Congo-debutant Botaka: 'Afrikaans voetbal keihard'

Reacties

Net als Jody Lukoki van PEC Zwolle en Abel Tamata van PSV debuteerde Excelsior-aanvaller Jordan Botaka tijdens de afgelopen interlandperiode voor de nationale ploeg van DR Congo. Laatstgenoemde benadrukt echter dat zijn keuze voor zijn vaderland nog niet definitief is.

Congo-debutant Botaka: 'Afrikaans voetbal keihard'

Voor het Afrikaanse land stonden de afgelopen dagen in Dubai twee oefeninterlands met Irak op het programma. Afgelopen zaterdag, toen een 2-1 nederlaag werd geleden, maakten basisklant Lukoki en invaller Botaka al hun debuut. Dinsdag volgde ook verdediger Tamata: hij mocht negentig minuten meedoen en verloor met 1-0.

Botaka blikt tevreden terug op de trip met de ploeg uit zijn vaderland. 'De meeste mensen onderschatten het Afrikaanse voetbal. Het wordt laag ingeschat, maar men weet niet half hoe zwaar het is om in zo’n team mee te draaien. Het tempo ligt hoog en duels zijn keihard', zegt hij tegenover Voetbal International. Een definitieve keuze voor Congo heeft hij evenwel nog niet gemaakt, de wedstrijden tegen Irak betroffen geen officiële interlands.

'Ik ben met Congo meegegaan om te kijken hoe het allemaal verloopt', legt Botaka uit. 'Ik heb een heel goede indruk van deze groep en de staf. Het is heel anders dan de buitenwereld denkt. Je moet het gewoon meemaken om het te kunnen begrijpen. Als ik weer thuis ben, bespreek ik met mijn familie mijn ervaringen en daarna zal ik wel een idee hebben van wat ik zal doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.