Confrontatie met NAC lonkt voor VVV na zege in Oss

FC Oss lijkt promotie naar de Eredivisie al na één wedstrijd uit het hoofd te kunnen zetten. VVV-Venlo won het heenduel van de play-offs in Noord-Brabant met 1-2.

Oss was met de derde periode op zak al langer verzekerd van deelname aan de barrageduels. De ploeg van de inmiddels vertrokken trainer Wil Boessen bleek de laatste weken in de Jupiler League al hopeloos uit vorm, met vijf nederlagen en een gelijkspel in de laatste zes duels. Die serie kreeg maandag een vervolg.

VVV leidde aan de hand van Randy Wolters en Melvin Platje al bij rust met 1-2. Na een kwartier tikte Wolters binnen op aangeven van Platje, zeven minuten voor de onderbreking benutte de centrumspits een penalty na een overtreding op de doelpuntenmaker. Paul Kok, de man die de strafschop veroorzaakte, had een kwartier eerder nog de 1-1 gemaakt.

Een nieuwe gelijkmaker zat er voor Oss niet meer in. In de extra tijd kwam de nummer negen van de eindrangschikking bovendien nog met tien man te staan, toen Kok zijn tweede gele kaart kreeg. VVV heeft daardoor goede papieren om zich vrijdag te plaatsen voor de confrontatie met de nummer zestien van de Eredivisie, nu NAC Breda.