'Concurrent Vorm hoort bij beste keepers ter wereld'

Reacties

Michel Vorm maakte woensdag in de League Cup-wedstrijd tegen Nottingham Forest zijn debuut voor Tottenham Hotspur, maar lijkt zich voorlopig te moeten schikken in een reserverol achter Hugo Lloris. De Franse sluitpost bewees in de stadsderby tegen Arsenal (1-1) volgens manager Maurico Pochettino een topkeeper te zijn.

'Concurrent Vorm hoort bij beste keepers ter wereld'

'Ik vind hem een van de beste keepers in de wereld, hij is ongelooflijk goed', reageerde Pochettino. 'Manuel Neuer, Wojciech Szczesny… Er zijn veel goede keepers. Maar Lloris hoort daar zeker bij', aldus de Argentijn, die daarmee indirect liet doorschemeren dat een basisplaats voor Vorm in de Premier League vooralsnog ver uit het zicht is.

Lloris verleidde de Argentijnse oefenmeester tot het doen van dergelijke uitspraken met zijn redding op een kopbal van Per Mertesacker. De Duitse verdediger leek de gelijkmaker voor Arsenal binnen te knikken, totdat Lloris met een ultieme reflex de bal van de doellijn ranselde. 'Vanuit mijn positie voor de dug-out was dat een geweldige redding. En op tv zag-ie er nog beter uit.'

Lloris zit zodoende nog altijd stevig in het zadel als eerste keeper van The Spurs. De 27-jarige Fransman, die ook eerste keus is bij de nationale ploeg, groeide sinds zijn komst in 2012, toen Tottenham 12,5 miljoen euro betaalde aan Olympique Lyon, vrijwel meteen uit tot vaste waarde op White Hart Lane. Zijn recente contractverlenging tot 2019 is daarvan het bewijs.

Vorm tekende afgelopen zomer een verbintenis tot medio 2018 met Tottenham, dat de dertigjarige doelman afgelopen zomer weghaalde bij Swansea City. Het was volgens de vijftienvoudige international een stap die hij niet kon weigeren, al besefte hij dat hij zijn interlandcarrière op het spel zette. Dat bleek woensdag, toen bondscoach Guus Hiddink in zijn voorselectie de voorkeur gaf aan Jasper Cillessen, Tim Krul, Kenneth Vermeer en Jeroen Zoet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.