CONCACAF onderzoekt omkoping tijdens Gold Cup

Reacties

Het toernooi om de Gold Cup krijgt een staartje. De CONCACAF stelt een onderzoek in naar matchfixing vanwege klachten van Costa Rica en Panama. Beide landen beklagen zich over de wijze waarop toernooiwinnaar Mexico is bevoordeeld.

CONCACAF onderzoekt omkoping tijdens Gold Cup

Panama diende een klacht in bij de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika en het Caraïbische gebied naar aanleiding van de uitschakeling in de halve finale tegen Mexico. Het land van Eredivisie-spelers Jesús Corona en Andrés Guardado (foto) plaatste zich dankzij een zeer dubieuze strafschop voor de finale, waarin het afrekende met Jamaica.

De Panamezen reageerden woedend op de eliminatie door Mexico en maakten de CONCACAF uit voor corrupte dieven. 'Dit is verdacht', voegde de Panamese bondspreses Pedro Chaluja toe. 'Het resultaat van de wedstrijd was om bepaalde partijen te beschermen. Dit vraagt om een onderzoek.' Dat onderzoek komt er, heeft de CONCACAF aangekondigd. Overigens kregen de Panamezen voor hun uitlatingen eerder al een stevige boete.

Ook neemt de CONCACAF een klacht van Costa Rica onder de loep. Dit land beklaagde zich na het toernooi om de Gold Cup over 'onregelmatigheden' in de optredens van scheidsrechters. Hierbij refereerde Costa Rica onder meer aan de groepsduels met El Salvador (1-1) en Canada (0-0) en de kwartfinale tegen Mexico (1-0 nederlaag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.