'Complimenten gekregen, maar was liever gefeliciteerd'

Ron Jans baalde zichtbaar van de uitschakeling tegen Sparta Praag (3-1 nederlaag) in de voorronde van de Europa League. Volgens de trainer van PEC Zwolle heeft zijn ploeg het vooral in de openingsfase laten liggen.

'Complimenten gekregen, maar was liever gefeliciteerd'

'De eerste tien minuten waren beslissend. Tomás Necid schoot de bal te laag in en in Europees verband worden persoonlijke fouten direct afgestraft', zegt Jans, die daarmee doelt op de foute pass van Maikel van der Werff, waaruit de 1-0 achterstand kwam. 'Het was jammer dat we daarna niet ons spel bleven spelen. We dachten: als het 1-0 blijft, kunnen we het in de tweede helft rechtzetten.'

Daarin slaagde Zwolle niet. Een minuut voor het verstrijken van de eerste helft zette Sparta Praag de marge op twee. 'Toen gingen de koppies hangen in de kleedkamer', aldus Jans. 'We hadden het onszelf moeilijk gemaakt door vorige week met 1-1 gelijk te spelen, maar toch hadden we vooraf het gevoel dat de kansen fifty-fifty lagen in Praag. Dat maakt het erg jammer.'

'We hebben complimenten van Sparta Praag gekregen voor het goede spel, maar ik had liever de felicitaties in ontvangst genomen', besluit de coach van PEC Zwolle. Daarmee eindigde het Europese debuut van de Zwollenaren al in de play-offs van de Europa League.

Voor de ploeg van trainer Ron Jans geldt dat de focus vanaf deze week op de Eredivisie en het KNVB-bekertoernooi ligt. Zondag krijgt het ongeslagen PEC op bezoek bij NAC Breda de kans om de nare smaak van Praag weg te spoelen.

Bekijk hier al onze video's