Competitiedebuut in Klassieker lonkt voor Feyenoorder Tapia

Reacties

Renato Tapia mag hopen op een fraai affiche bij zijn competitiedebuut voor Feyenoord. De Rotterdammers zijn nog in afwachting van de werkvergunning voor de Peruviaan. Daardoor mist de middenvelder de competitieduels met SC Heerenveen (donderdag) en ADO Den Haag (zondag). Ajax-uit is de eerstvolgende optie.

Competitiedebuut in Klassieker lonkt voor Feyenoorder Tapia

'Het is nog even wachten tot zijn werkvergunning in orde is', bevestigt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite, 'en dat kan een aantal dagen duren.' De Klassieker wordt op 7 februari afgewerkt in de Arena, nadat de Rotterdamse editie eerder al in een 1-1 gelijkspel eindigde.

De wedstrijd in speelronde 22 volgt op het bekerduel van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst op 3 februari. Dan kan Tapia mogelijk in Kerkrade al zijn eerste officiële minuten in het rood-wit van Feyenoord maken. De huidige nummer drie van de Eredivisie gaat dan in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker op bezoek bij Roda JC Kerkrade.

Internationale ervaring
Martin van Geel toonde zich op de clubsite verheugd met de komst van de twintigjarige middenvelder van FC Twente, die ook uit de voeten kan in de defensie. 'Renato is een heel talentvolle jongen, die ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige nationale en internationale ervaring heeft', liet hij op de clubsite optekenen nadat de handtekeningen onder het contract to medio 2020 waren gezet.

'Een multifunctionele speler bovendien, al zien wij hem vooral als middenvelder. In die linie zal hij de concurrentie bij Feyenoord aan moeten gaan. We zien in hem een versterking voor zowel de korte als de lange termijn. Een speler voor de toekomst, die vrijwel direct inzetbaar is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.