'Commissie onderzoekt onrust rond bestuur Heerenveen'

Reacties

Het bestuur van SC Heerenveen zou wederom ter discussie staan. Volgens De Telegraaf is een commissie bezig met een intern onderzoek.

'Commissie onderzoekt onrust rond bestuur Heerenveen'

Anderhalf jaar geleden ging in Friesland het bestuursmodel op de schop. Daarbij werd destijd gekozen voor een zogenaamd one tier board. Dat model leidt binnen de Friese club nu echter tot onrust, zo weet De Telegraaf. Lense Koopmans en Jos Vaessen - die anderhalf jaar geleden de onderzoekscommissie vormden - en Tjeerd van der Zwan zijn inmiddels in gesprek met alle betrokkenen.

Zo worden de communicatieve vaardigheden van de huidige voorzitter Jelko van der Wiel (foto) in twijfel getrokken. Hij zou niet hoeven vertrekken, maar wel verbetering moeten tonen op dat vlak. Ook zijn er 'grote vraagtekens' bij de commerciële leiding van de Friese club en de discussie die is ontstaan tussen de uitvoerende en niet-uitvoerende bestuursleden binnen het one tier board.

Koopmans, Vaessen en Van der Zwan zullen met hun conclusie naar het stichtingsbestuur - waarin alle geledingen van de club zijn vertegenwoordigd - stappen. Mogelijk leidt dat tot personele veranderingen binnen de clubleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.