Comeback Everton resulteert in overwinning op City

In de strijd om een Champions League-ticket heeft Manchester City een misstap begaan. In Liverpool werd het op Goodison Park 2-1. Sunderland won knap op bezoek bij Bolton Wanderers, Boudewijn Zenden was trefzeker.

Everton-Manchester City 2-1Everton had moeite zich te settelen in de wedstrijd. Het spel werd met name gemaakt door The Citizens, waardoor Everton veelal moest verdedigen. In de eerste helft kwamen The Toffees goed weg na een enorme kans voor City.

Een lange bal van James Milner werd in één keer doorgespeeld door David Silva op Patrick Vieira. De Fransman schoot de bal echter op twee meter van het doel over. Na een half uur brak Yaya Touré de ban voor City. Beheerst schoot hij de bal op aangeven van Silva in de lange hoek.

Na rust stond er een ander, beter Everton op het veld. Sylvain Distin trok na twintig minuten de stand gelijk. City-doelman Joe Hart liet bij zijn kopbal bepaald geen goede indruk achter. Everton zette door na de gelijkmaker, wat resulteerde in 2-1. Leon Osman stelde de winst met een knappe kopbal veilig.

Manchester City staat na de nederlaag nog steeds vierde, met een voorsprong van zeven punten op achtervolger Tottenham Hotspur. Bij een overwinning op Blackpool kunnen The Spurs het gat verkleinen tot vier.

Bolton Wanderers-Sunderland 1-2Sunderland is naar de elfde positie gestegen na een knappe overwinning op bezoek bij Bolton Wanderers. De overwinning werd ingeleid door Boudewijn Zenden.

Vlak voor tijd leek de overwinning Sunderland te ontgaan. Op aangeven van Rodrigo zette Ivan Klasnic beide ploegen op gelijke hoogte. Lang mocht de thuisploeg echter niet hopen op een overwinning: drie minuten later zorgde Zatyiah Knight voor 1-2. Overige uitslagen:Newcastle United-Birmingham City 2-1Aston Villa-Wigan Athletic 1-1West Ham United-Blackburn Rovers 1-1 Foto: VI Images