Colombia pas laat voorbij Peru in kwartfinale Copa América

Reacties

Colombia heeft zich ten koste van Peru als tweede land geplaatst voor de halve finale van de Copa América. In de strafschoppenserie maakten de Colombianen het verschil (4-2), nadat er in de reguliere speeltijd minuten niet gescoord was.

Colombia pas laat voorbij Peru in kwartfinale Copa América

Bij Peru startte Feyenoorder Renato Tapia in de basis. Namens Colombia verscheen PSV-verdediger Santiago Arias aan de aftrap. Laatstgenoemde zag dat Real Madrid-middenvelder James Rodríguez, die in de groepsfase nog twee keer een groot aandeel had in een zege, dit keer niet het verschil kon maken namens zijn land. Peru hield knap stand. Na de reguliere speeltijd werd direct overgegaan tot het nemen van strafschoppen. Pas in de finale volgt er dit toernooi eventueel een verlenging na een gelijke stand na negentig minuten.

Toen Miguel Trauco in de strafschoppenserie het goede voorbeeld van Tapia niet kon volgen, kwam uitschakeling pas angstaanjagend dichtbij voor Peru. De Colombianen bleken uiterst doeltreffend vanaf elf meter, waardoor het na een misser van Christian Gueva helemaal over was voor Peru.

Wie Colombia in de halve finale van de jubileumeditie van de Copa América treft, is afhankelijk van de uitkomst van de wedstrijd tussen Mexico en Chili. Die ploegen nemen het komende nacht in de Verenigde Staten tegen elkaar op. Eerder plaatste het gastland zich al voor de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.