Colombia kruipt in rol van slachtoffer na verlies tegen Chili

Reacties

José Pékerman manoeuvreerde Colombia na het verliezen van de halve finale in de strijd om de Copa América Centenario in een slachtofferrol. De Argentijnse bondscoach klaagde over het slechte weer en enkele arbitrale beslissingen na de 2-0 nederlaag tegen Chili.

Colombia kruipt in rol van slachtoffer na verlies tegen Chili

Colombia keek door treffers van Charles Aranguíz en Marcelo Díaz al snel tegen een 2-0 achterstand aan en werd vervolgens van alle kanten tegengewerkt, vond Pekerman. 'Dit was zo'n wedstrijd waarin je het slachtoffer bent van onrechtvaardigheid', zei de 66-jarige trainer na afloop van de halve finale, die na het rustsignaal twee uur stillag vanwege het slechte weer in Chicago.

'We waren het slachtoffer van externe factoren', legde Pékerman uit. 'We hadden een penalty moeten krijgen en de rode kaart (in de 57ste minuut voor Carlos Sánchez, red.) zorgde ervoor dat het een oneerlijke strijd werd, maar we bleven er tot het einde voor gaan. Ik moet ook de kwaliteiten van Chili erkennen, maar we hebben de tol betaald voor de fouten die we vroeg in de wedstrijd maakten.'

Ook de Chilenen hadden volgens bondscoach Juan Antonio Pizzi last van de langdurige onderbreking, die de wedstrijd feitelijk in tweeën hakte. 'De route naar de finale was lastig. En het werd nog lastiger door de lange onderbreking', zei de in Argentinië geboren oud-spits van Barcelona en de Spaanse nationale ploeg. 'We moesten lang wachten zonder dat we wisten wat er ging gebeuren.'

Chili liet zich niet uit het veld slaan en bereikte een jaar na het winnen van de Copa América nu ook de eindstrijd van de speciale editie ter ere van het honderdjarig bestaan. Opnieuw is Argentinië de tegenstander van Chili, dat na Argentinië, Brazilië en Uruguay het vierde land kan worden dat zijn titel prolongeert. 'Het is geweldig voor het team om weer in de finale van de Copa América te staan', besloot Pizzi.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.