Colin mag eindelijk van PSV naar NAC

EXCLUSIEF

Colin mag eindelijk van PSV naar NAC

Het lange wachten is voorbij voor Jurgen Colin. PSV en NAC Breda kwamen vrijdag eindelijk tot een akkoord. De verdediger speelt het komend seizoen op huurbasis in het geelzwart.

PSV en NAC praten al weken over een overgang van Colin. Lange tijd wilde de Eindhovense club alleen maar instemmen met een verkoop, later wilde de werkgever van Colin hem ook op huurbasis naar Breda laten vertrekken. Voorts was er ook nog een geldschieter die een overgang van Colin naar NAC frustreerde. Al die problemen werden vrijdagmiddag opgelost.

Waarschijnlijk lukt het NAC nog om Colin speelgerechtigd te krijgen voor het komend weekeinde. Maar het is nog maar de vraag of Colin fit genoeg is om mee te spelen tegen RKC Waalwijk. De 23-jarige Utrechter heeft de laatste twee weken niet getraind, omdat hij dat geestelijk niet kon opbrengen door alle transferperikelen.

Coach Guus Hiddink liet Colin weten dat er voor de voormalig jeugdinternational nog altijd een toekomst kan zijn bij PSV. Mocht Colin goed presteren bij NAC, dan is een terugkeer zeer wel mogelijk, verklaarde de trainer.

NAC was niet de enige club die geïnteresseerd was in Colin. Ook Everton, FC Twente en ADO Den Haag wilden hem inlijven. Een overgang naar Everton ketste op het laatste moment af, en in Nederland wilde Colin het liefst naar de Bredase club.

Bekijk hier al onze video's