Coleman: 'Wees niet bang om te dromen en te falen'

Reacties

Bondscoach Chris Coleman van Wales was na de 3-1 zege op België lyrisch over de prestatie van zijn ploeg, die in de halve finale van het EK woensdag Portugal treft.

Coleman: 'Wees niet bang om te dromen en te falen'

Wales overtreft daarmee als EK-debutant alle verwachtingen en Coleman is nog lang niet klaar met dromen. 'Je moet nooit bang zijn om te dromen en je moet nooit bang zijn om te falen. Ik heb in mijn leven vaker gefaald dan succes gehad en ik geniet ervan', aldus Coleman tegen de BBC.

'Voor het EK zei ik al dat wij niet als toeristen naar Frankrijk zouden komen. We wilden een rol spelen op dit toernooi en dat lukt ons. Meer kan ik niet van mijn ploeg vragen', gaat Coleman verder. 'Onze doelpuntenmakers waren fantastisch. Hal Robson-Kanu speelde geweldig, Ashley Williams had een hattrick kunnen maken en Sam Vokes werkt altijd keihard als hij de kans krijgt.'

'Ik heb genoten. Toen we aan België gekoppeld werden wist ik dat we een kans maakten, maar alleen als we echt top zouden zijn en dat waren we. Wat een geweldige avond. We hebben België echt verrast', sloot de bondscoach af.

Middenvelder Joe Allen was na afloop totaal overdonderd door het succes. 'Ik heb hier geen woorden voor. Dat we zo ver zouden komen, had ik niet durven dromen. We hebben laten zien wat we in huis hebben. Een ploeg die ons wil uitschakelen, moet van heel goeden huize komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.