Cole verdedigt Engelse uitblinker Lewis: 'Scheids wilde de grote ster uithangen'

Reacties

Rico Lewis kende maandagavond een bijzonder debuut bij Engeland. De verdediger van Manchester City werd uitgeroepen tot Man of the Match tegen Noord-Macedonië, maar gaf ook een strafschop weg. Onterecht, zo oordeelde 56-voudig Engels international Joe Cole.

Cole verdedigt Engelse uitblinker Lewis: 'Scheids wilde de grote ster uithangen'
© Pro Shots
Noord-Macedonië
Noord-Macedonië
1 - 1
Engeland
Engeland

In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Macedonië, kwam het al geplaatste Engeland net voor rust op achterstand. Lewis kopte een hoge bal weg en bij zijn landing raakte hij zijn tegenstander in het gezicht met zijn hand. Na ingrijpen van de VAR legde de Slowaakse scheidsrechter Filip Glova de bal op de stip en Enis Bardhi scoorde in twee instanties.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voormalig Chelsea-speler Joe Cole noemde het 'een absurde strafschop' in gesprek met Daily Mail. 'De scheidsrechter wilde even de grote ster van de show uithangen.' Ook voormalig international Dion Dublin was verrast. 'Dit kan toch geen strafschop zijn? Voetbal is een contactsport. Hoe moet je anders springen? Voor mij is dit nooit een penalty, nooit.'

Lewis liet zich er echter niet door van de wijs brengen. De back speelde een ijzersterke wedstrijd. Hij had dan ook een passnauwkeurigheid van honderd procent, na 59 passes. 'Zijn rust aan de bal was geweldig', zei bondscoach Gareth Southgate na afloop op de persconferentie. 'Hij mag heel trots zijn op wat hij heeft laten zien. Hij toonde flinke veerkracht na zijn teleurstelling bij het strafschopmoment en speelde uitstekend.'

Ook Lewis zelf was blij met zijn optreden. 'Ik ben over het algemeen heel content. Natuurlijk is het jammer van het resultaat (1-1, red.). Maar ik ben heel blij dat ik mijn debuut heb mogen maken. Het is een heel mooi verjaardagscadeau voor mijzelf', zei hij tegen Channel 4 Sport. Lewis is op dinsdag negentien jaar oud geworden.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.