Code rood: degradatiespook waart nog rond bij veel clubs

Reacties

Na de 32ste speelronde van de Eredivisie is ADO Den Haag zeker van nog een jaar Eredivisie. Het versloeg Sparta Rotterdam, waar de problemen groter zijn worden. Bij NEC sloeg de vlam in de pan na het verlies tegen Excelsior. Roda JC en Go Ahead Eagles verloren ook.

Code rood: degradatiespook waart nog rond bij veel clubs

Als opvolger van Zeljko Petrovic heeft Alfons Groenendijk ADO Den Haag uit de gevarenzone geleid. De Residentieclub is na winst op Sparta (0-1) zeker van nog een jaar in de Eredivisie. Het is daardoor niet langer code rood bij ADO.

Bij de Rotterdamse tegenstander zijn de problemen alleen maar groter geworden. De ploeg van trainer Alex Pastoor leed zijn vijfde nederlaag op rij en is gezakt naar de zestiende plek, die hen na 34 speelrondes zou verplichten tot nacompetitie. Omdat de concurrentie ook verloor is de schade beperkt, maar het vertrouwen van de spelersgroep zal het geen goed doen, vertelt ook VI-verslaggever Chris Tempelman in onderstaand audiofragment.

Bij NEC liepen de gemoederen zaterdagavond hoog op na de twaalfde nederlaag in dertien duels. Na de 0-1 nederlaag tegen Excelsior moest trainer Peter Hyballa opnieuw optreden voor een groep boze fans, die de uitgang van het stadion blokkeerden. Het vooruitzicht voor NEC is niet positief; met AZ en SC Heerenveen treffen de Nijmegenaren twee lastige tegenstanders in de laatste twee speelrondes.

Voor de winnende partij Excelsior zien de zaken er rooskleuriger uit. De Kralingers danken Mike van Duinen voor zijn goal tegen NEC, waardoor ze nu op de dertiende plek staat. Met een afstand van zes punten op de gevarenzone lijkt Excelsior al een klein handhavingsfeestje op te kunnen zetten.

PEC Zwolle is na een verlies tegen Heracles Almelo (0-2) nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De ploeg van trainer Ron Jans moet blijven vrezen voor deelname aan de play-offs; de voorsprong op nummer zestien Sparta en nummer zeventien NEC is vier punten. PEC treedt nog aan tegen Heerenveen en PSV.

Roda JC staat één plek onder PEC. De ploeg van Yannis Anastasiou leed na een reeks van drie wedstrijden zonder verliespartij een pijnlijke nederlaag tegen FC Utrecht, dat in de slotfase pas de winst behaalde (0-1). De Limburgers nemen het in de slotfase van de competitie nog op tegen Willem II en Vitesse.

Hekkensluiter Go Ahead Eagles werd door een nederlaag tegen FC Groningen met één been in de Jupiler League gezet. De ploeg uit Deventer kijkt aan tegen een achterstand van vijf punten op NEC. Een uitwedstrijd tegen Ajax geeft weinig hoop op een verbetering van de situatie. Daarna komt Sparta nog op bezoek.

Stand onderin de Eredivisie
13. Excelsior 32-34 (39-56)
14. Zwolle 32-32 (36-62)
15. Roda JC 32-30 (25-48)
16. Sparta Rotterdam 32-28 (38-60)
17. NEC 32-28 (28-58)
18. Go Ahead Eagles 32-23 (31-66)
Programma Go Ahead Eagles (32 duels - 23 punten)
Datum Wedstrijd
07/05 Ajax - Go Ahead Eagles
14/05 Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam
Programma NEC (32 duels - 28 punten)
Datum Wedstrijd
07/05 NEC - AZ
14/05 SC Heerenveen - NEC
Programma Sparta Rotterdam (32 duels - 28 punten)
Datum Wedstrijd
07/05 Sparta Rotterdam - FC Twente
14/05 Go Ahead Eagles - Sparta Rotterdam
Programma Roda JC Kerkrade (32 duels - 30 punten)
Datum Wedstrijd
07/05 Roda JC Kerkrade - Willem II
14/05 Vitesse - Roda JC Kerkrade
Programma PEC Zwolle (32 duels - 32 punten)
Datum Wedstrijd
07/05 PEC Zwolle - SC Heerenveen
14/05 PSV - PEC Zwolle
Programma Excelsior (32 duels - 34 punten)
Datum Wedstrijd
07/05 Excelsior - Feyenoord
14/05 ADO Den Haag - Excelsior
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.