Cocu zoekt naar vervanger Rekik in eigen gelederen

Reacties

Met de miljoenen die PSV van Manchester United ontving voor Memphis Depay beschikt de kampioen van Nederland over de nodige financiële slagkracht, stelde trainer Phillip Cocu maandag tijdens zijn eerste persconferentie. 'Een gedeelte van die transfersom is beschikbaar. We willen twee aanvallers aantrekken.'

Cocu zoekt naar vervanger Rekik in eigen gelederen

Voor de linkerflank zal dat naar alle waarschijnlijkheid Maxime Lestienne worden, wie de concurrent van Luciano Narsingh wordt op rechts is minder zeker. Technisch manager Marcel Brands stelde tegen VI dat de komst van Gastón Pereiro, een twintigjarig talent van Nacional, van de baan is. Mogelijk schakelt PSV nu over naar AZ-aanvaller Steven Berghuis.

Achterin heeft Cocu ondanks het vertrek van Karim Rekik voorlopig geen behoefte aan nieuwe gezichten. De vorig seizoen van AS Monaco gehuurde Nicolas Isimat-Mirin tekende onlangs een vierjarig contract. Jeffrey Bruma en Jorrit Hendrix zijn de andere twee opties voor het centrum. Ook mogen Suentley Alberto en Jordy de Wijs zich bewijzen.

'In de eerste fase van de voorbereiding gaan we jonge spelers de kans geven', lichtte Cocu die keuze toe', en kijken we of Hendrix daarvoor in aanmerking komt. Daarna hebben we nog voldoende tijd om elders te kijken voor versterking', aldus Cocu, die stelde dat PSV dit seizoen opnieuw voor de titel gaat en als ambitie heeft om de groepsfase van de Champions League te overleven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.