Cocu ziet verzetten van duel met Vitesse wel zitten

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu zou het toejuichen als het uitduel met Vitesse van zaterdag 5 december een dag eerder wordt gespeeld. Dit in verband met CSKA Moskou-thuis van de dinsdag daarna.

Cocu ziet verzetten van duel met Vitesse wel zitten

Ex-PSV'er en huidig analist Arnold Bruggink suggereerde vrijdag op Twitter dat het wellicht een goed idee zou zijn om Vitesse – PSV op vrijdagavond te laten plaatsvinden. Zo heeft PSV een dag langer de tijd om zich voor te bereiden op het cruciale thuisduel met CSKA Moskou in de Champions League. Daarin kan PSV overwintering in het miljoenenbal veiligstellen.

Dat zou goed nieuws zijn voor de Eindhovenaren, maar zeker ook voor het kwakkelende Nederlandse voetbal. Cocu: 'Ik pleit ervoor om de omstandigheden voor iedere Nederlandse club die Europees moet spelen, zo optimaal mogelijk te maken. Zo kunnen zij in Europa het maximale eruit halen', sprak de trainer vrijdag. 'Dit zou zo'n voorbeeld kunnen zijn.'

Daarbij kijkt hij overigens niet alleen naar zijn eigen ploeg. 'Dat geldt niet alleen voor ons. Ik heb me daar al eerder over uitgelaten. Binnen de mogelijkheden die er zijn – wat tv-rechten betreft et cetera – pleit ik ervoor om daarnaar te kijken.' Een woordvoerder van de KNVB heeft laten weten dat de voetbalbond ervoor openstaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.