Cocu: 'Voor Rostov is het heerlijk dat wij moeten winnen'

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu heeft zijn ploeg in bescherming genomen na de vierde nederlaag in de groepsfase van de Champions League. De coach was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg tegen Atlético Madrid, dat in eigen huis met 2-0 won.

Cocu: 'Voor Rostov is het heerlijk dat wij moeten winnen'

Na de openingsfase waarin Atlético de Eindhovenaren enkele keren aan het wankelen bracht, kwam PSV een tijdlang amper in de problemen. Dit tot tevredenheid van Cocu. 'Er was een fase waarin we heel goed in de wedstrijd zaten. Zij begonnen agressief en trokken zich daarna terug. Wij gingen steeds iets opener spelen, met de backs hoger en Bart Ramselaar meer uit zijn positie. Daar loeren ze op', analyseerde de trainer na afloop tegenover Ziggo Sport.

Dat Atlético tegenstanders niet weg laat komen met slordig balverlies op gevaarlijke posities, ondervond PSV bij de twee tegengoals aan den lijve. 'Balverlies, een loopactie in de diepte en hij ligt erin', somde Cocu op toen zijn gedachten teruggingen naar de openingstreffer van Kévin Gameiro. 'We kwamen een procentje of tien tekort. Het zit hem in kleine dingen', toonde hij zich positief.

Cocu ziet namelijk voldoende aanknopingspunten na de prestatie in Vicente Calderón. 'Met het verzorgde spel moeten we door. Ik heb goede dingen gezien. Zo heb ik enorm genoten van Zinchenko. Atlético had geen antwoord op het kantelen van Zinchenko. Bart kwam steeds beter in de wedstrijd en Davy (Pröpper, red.) heeft weer minuten gemaakt na zijn blessure. We hebben niet het gewenste resultaat gehaald, maar er zijn genoeg positieve dingen waar we mee verder kunnen.'

Stand Groep D
Atlético Madrid * 5-15 (+6)
Bayern München * 5-9 (+7)
FK Rostov 5-4 (-6)
PSV 5-1 (-7)

* Al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League.

FK Rostov
Voor PSV is de opdracht duidelijk met nog één wedstrijd te gaan in Groep D, waarin FK Rostov woensdagavond stuntte door te winnen van Bayern München. De Eindhovenaren moeten zo in eigen huis winnen van FK Rostov om nog derde te worden en door te stoten naar de Europa League. 'Voor Rostov als counterploeg is het heerlijk dat wij moeten winnen', blikte Cocu alvast vooruit op het duel dat op 6 december op het programma staat.

Willems
Jetro Willems viel na de eerste helft uit. De linksback van PSV kwam ongelukkig in botsing met doelman Jeroen Zoet. Cocu vertelde geen risico te willen nemen met zijn vleugelverdediger. 'Hij had in de rust een behoorlijke zwelling op de zijkant van zijn hoofd. We moeten eerst onderzoeken of daar iets aan de hand is. Het was uit voorzorg, net als bij Steven Bergwijn. Hij had ook wat klachten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.