Cocu verwacht zware klus voor PSV tegen zijn oude club

Reacties

Phillip Cocu is zich bewust van het gevaar van Vitesse, dat zaterdagavond te gast is in Eindhoven. Het is onduidelijk of Jetro Willems dan in actie kan komen voor PSV, waar Jürgen Locadia vrijdag zijn contract verlengde.

Cocu verwacht zware klus voor PSV tegen zijn oude club

De linksback trainde vrijdag apart nadat het eerder deze week in zijn hamstring schoot bij een sprint. Het maakt Willems tot een twijfelgeval voor het duel met de nummer vijf van de Eredivisie. 'Het is twijfelachtig of hij er morgen bij is, dat wachten we af', luidde de uitleg van Cocu tijdens zijn persconferentie.

Op de PSV-site vervolgt de coach over Vitesse, dat vorige week nog indruk maakte met een 5-0 zege op Sparta Rotterdam en zich begin maart voor de finale in het KNVB-bekertoernooi plaatste. Cocu: 'Ze hebben heel veel voetballend vermogen en creatieve spelers. Vooral aan de bal zijn ze sterk. Het is een ploeg die goed positiespel kan spelen, maar ook heel direct richting goal speelt. Daar zit het gevaar van dit team in. Vitesse is niet voor niks bekerfinalist.'

Cocu, die tussen 1990 en 1995 bij Vitesse speelde, heeft met acht speelronden te gaan weer voldoende te kiezen bij PSV. Zo is Marco van Ginkel weer helemaal fit. Tweede worden in de Eredivisie is nu het doel van de Eindhovenaren, die een achterstand hebben van vier punten op nummer twee Ajax. 'Iedereen is overtuigd van wat we nog willen bereiken in de laatste acht wedstrijden, dat moeten we samen doen en daar zijn we met het hele team mee bezig.'

PSV neemt het zaterdagavond om 19.45 uur op tegen Vitesse, waarna Ajax zondagmiddag in actie komt tegen Excelsior (14.30 uur).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.