Cocu vervangt Pereiro voor Narsingh, Maher op de bank

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu heeft voor het Champions League-duel met Manchester United gekozen voor Luciano Narsingh als buitenspeler. Dat gaat ten koste van de basisplaats van Gastón Pereiro, die in het competitieduel met Willem II (2-2) nog wel mocht starten.

Cocu vervangt Pereiro voor Narsingh, Maher op de bank

Daarnaast keert Héctor Moreno terug in de basisformatie van de Eindhovenaren. De Mexicaan was zaterdag niet fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen in Tilburg. Adam Maher begint net als tegen de Tricolores op de bank. Jorrit Hendrix neemt zijn positie in op Old Trafford en vergezelt onder anderen Andrés Guardado, die eveneens fit genoeg is bevonden om te starten.

In eigen huis won PSV met 2-1 van Manchester. 'Als we ons eigen spel spelen, valt er weer wat te halen', meende Cocu bij Ziggo Sport. De coach van de Eindhovenaren beaamde zonder het direct te willen zeggen, dat de achilleshiel van United achterin ligt en dat PSV daardoor voor snelheid voorin koos. Narsingh, in Eindhoven nog doelpuntenmaker, mag daardoor opdraven. 'Iedereen is honderd procent fit en het geraamte van het elftal staat, maar op enkele andere posities moet je kiezen. Dat heeft inderdaad ook met de tegenstander te maken.'

Podium
Waar PSV in de Eredivisie tegen de kleintjes  nog wel eens punten wil morsen, zal de ambiance vanavond imponerend zijn.  'Ja, dit is natuurlijk een geweldig podium. Dan geef je als voetballer zeker alles. Ik verwacht dat wij durven te voetballen en niet onder de indruk zijn van de sfeer en het stadion. Je moet er juist beter van genieten en beter gaan spelen. Ik had ze graag aangetrokken', doelde Cocu op zijn voetbalschoenen.

PSV kan de koppositie in Groep B woensdagavond overnemen van Manchester United. Dan moeten de Eindhovenaren The Red Devils van manager Louis van Gaal verslaan. Voorafgaand aan het duel op Old Trafford heeft de regerend Nederlands landskampioen zes punten. Dat is er eentje minder dan de Engelsen. Om alleen aan kop te gaan na vijf speelronden moet er - door de wedstrijd eerder op de avond - wel met minstens twee doelpunten verschil gewonnen worden.

De opstellingen:
PSV:
Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Pröpper, Hendrix, Guardado; Narsingh, De Jong, Locadia.
Manchester United: De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Rojo; Schneiderlin, Schweinsteiger; Lingard, Rooney, Memphis; Martial.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.