Cocu: 'Tevreden over sterk geheel ondanks wijzigingen'

PSV was donderdag met 2-0 te sterk voor FC Utrecht, waardoor de ploeg van Phillip Cocu de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikte. De trainer van de Eindhovenaren genoot van de start van de wedstrijd.

'Wij begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Dat was ook de bedoeling, agressief en vroeg druk zetten', aldus Cocu op de clubwebsite. 'De eerste 20 à 25 minuten speelden we heel erg sterk. Toen stond het al 2-0 en dat had misschien wel iets meer kunnen zijn. Toen ging het tempo eruit, in een fase dat we te veel op de organisatie gingen leunen. In de rust heb ik dat aangegeven, ook FC Utrecht speelt vooruit.'

'Dan moet je in balbezit de juiste keuzes maken. Dat deden we beter, van beide kanten kwamen er mogelijkheden. Over de hele wedstrijd ben ik dik tevreden over een sterk geheel ondanks een aantal wijzigingen in de ploeg', besloot Cocu, die dit seizoen met PSV elf van de twaalf officiële wedstrijden wist te winnen en zondag op bezoek gaat bij SC Heerenveen.

Robby Alflen, trainer van FC Utrecht, baalt van het eerste kwart van de wedstrijd. 'Het was een mooie loting om te beginnen in het toernooi, maar PSV-uit starten is niet het makkelijkste. Het was wel weer een test voor ons, PSV is ontzettend goed in de omschakeling. Voor die test zijn we in de eerste twintig minuten volledig gezakt. Verder vond ik niet dat het geloof in de ploeg zat dat we de volgende ronde konden halen.'

'Na die twintig minuten pakten we het wel goed op en kregen we ook wat kansen', vervolgde Alflen. 'Maar hij viel niet, hoewel we bij vlagen heel aardig voetbal lieten zien. PSV had ook nog kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Al met al vind ik het frustrerend dat we een minuut of twintig te laat aan de wedstrijd zijn begonnen.'

Voor FC Utrecht is het avontuur in het KNVB-bekertoernooi voorbij. Zondag vervolgen de Domstedelingen de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen FC Twente. PSV werd bij de loting voor de derde ronde gekoppeld aan Almere City FC (uit).