Cocu stipt probleem PSV aan en kijkt al naar Ajax-uit

PSV-trainer Phillip Cocu meent dat ook in het thuisduel met Go Ahead Eagles (1-0) weer aan het licht is gekomen dat de Eindhovenaren een probleem hebben. De coach van de Brabanders ziet de bezetting voor het doel van de tegenstander als grootste oorzaak voor de tegenvallende productie.

'De belangrijkste zaken hebben we nog niet optimaal voor elkaar', stelde Cocu in gesprek met de NOS vast. 'Dan doel ik bijvoorbeeld op de bezetting in en rond de zestienmeter. We drukken de tegenstander helemaal terug op eigen helft, maar te vaak staat Luuk (de Jong, red.) alleen in het strafschopgebied. We maken die enige goal ook omdat Siem de Jong wél in het zestienmetergebied komt.'

'We hadden ook het geluk niet helemaal aan onze zijde en hun keeper pakte twee geweldige ballen', vervolgde Cocu. 'Nu bleven we maar op zoek naar die treffer en zorgde dat na rust voor een bepaalde onrust in het team', aldus Cocu, die het jammer vond dat PSV niet nog eens toesloeg toen na de openingsgoal de ruimtes groter werden. 'Dan was het voor de fans ook een mooiere avond dan nu bij slechts een magere 1-0 overwinning.'

Met de zege op zak kan PSV nu gaan toeleven naar het laatste competitieduel, zondag bij Ajax. Jorrit Hendrix en Andrés Guardado zijn dan mogelijk ook weer van de partij. 'Ik denk dat wij heel veel wedstrijden domineren en op de helft van de tegenstander spelen.  Het doelpunten maken gaat heel moeizaam, maar defensief hebben we het goed staan. We krijgen weinig tegengoals en dat is ook belangrijk in topwedstrijden. Maar het zal ook gaan om het rendement dat we halen uit de kansen die we wel krijgen. Al blijft die topper een wedstrijd op zich. Wij moeten zorgen dat we winnen om in de race te blijven.'

Verliezend trainer Hans de Koning erkende dat zijn ploeg puur met het oog op het resultaat voor een behoorlijk defensieve strijdwijze had gekozen. 'Daar hebben we ons ook niet voor geschaamd. We wilden hier geen kanonnenvoer zijn. Dat-ie dan valt in de 67ste minuut is doodzonde. Maar de overwinning was dikverdiend.'