Cocu richt zich op Ajax na nieuwe tegenslag tegen ADO

PSV liet het zaterdag na om in het spoor van Ajax te blijven door het gelijkspel bij ADO Den Haag (1-1). Toch denkt trainer Phillip Cocu dat de tweede plaats in de Eredivisie nog haalbaar is voor de Eindhovenaren.

'We moeten van Ajax winnen', zegt Cocu tegen FOX Sports. De Amsterdammers komen volgende week op bezoek bij PSV. 'We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Afhankelijk van de uitslag van Ajax tegen Heerenveen kan de afstand nog groter worden. Maar dat doet niks af aan het feit dat we tegen Ajax in ieder geval moeten winnen. Dat zijn we aan onze stand verplicht. Dan weet je nooit of je nog tweede kan worden.'

Volgens Cocu had PSV de wedstrijd tegen ADO veel eerder moeten beslissen. 'In de rust wisten we de andere uitslagen en hadden we door dat ADO meer risico zou gaan nemen. Als je dan niet de 0-2 maakt, moet je zorgen dat de 0-1 blijft. Dat is in te veel wedstrijden dit seizoen niet gelukt. Nu is het een detail bij een corner, waarbij je niet goed staat. Dat kost ons twee punten.'

Wissel
Dan was er nog een verkeerde wissel bij PSV. In de slotfase verliet niet Andrés Guardado, maar Jürgen Locadia het veld. 'Ik wilde eigenlijk Guardado eraf halen om meer risico te nemen, want aan een gelijkspel hadden we niks. Dat werd alleen verkeerd doorgegeven. Hij stond al aan de kant. Ik had hem terug kunnen duwen, maar dan ben je weer een minuut of anderhalve minuut kwijt als je een andere speler erin wil brengen.'