Cocu: 'Panathinaikos prima ploeg, maar nog zoekende'

Reacties

Phillip Cocu werkt met PSV toe naar het thuisduel met Panathinaikos van donderdagavond (aftrap 21.05 uur). De hoofdcoach van de Eindhovenaren riep op tot waakzaamheid in aanloop naar het treffen met de opponent in de Europa League. 'Het is een prima ploeg, die momenteel niet naar de kwaliteiten van de ploeg presteert.'

Cocu: 'Panathinaikos prima ploeg, maar nog zoekende'

Panathinaikos kijkt na een belabberde start in de Griekse competitie aan tegen een enorme achterstand op de koplopers. Zelf speelde de ploeg vier keer gelijk en verloor het twee keer in de eerste zes speelronden, terwijl de ploeg van trainer Yannis Anastasiou in de Europa League puntloos onderaan bungelt.

Zoekende
'We hebben in onze analyse gezien dat Panathinaikos nog zoekende is', liet Cocu woensdag weten. 'Zo hebben ze bijvoorbeeld al verschillende systemen uitgeprobeerd. 4-4-2, 4-3-3, vroeg druk zetten, wat achterover hangen. Maar het is een prima ploeg, die in de competitie onterecht op de zestiende plaats staat. Want de prestaties die zij levert zijn niet conform de kwaliteiten.'

Panathinaikos is nog puntloos in Groep E van de Europa League. De ploeg verloor met 2-1 van Dinamo Moskou, terwijl Estoril in eigen huis een 2-0 zege boekte tegen de Grieken.
Panathinaikos is nog puntloos in Groep E van de Europa League. De ploeg verloor met 2-1 van Dinamo Moskou, terwijl Estoril in eigen huis een 2-0 zege boekte tegen de Grieken.

De selectie van Cocu kreeg er weer wat kwaliteit bij in zijn eigen selectie, met de terugkeer van de geblesseerde Memphis Depay. De aanvaller raakte in het competitieduel bij PEC Zwolle op 13 september (3-1 nederlaag) geblesseerd aan zijn lies. De hersteltijd voor de international bedroeg minimaal zes weken, werd toen gemeld. Iets eerder dan verwacht keert Depay nu dus al terug in de wedstrijdselectie van de Eindhovenaren.

Voorzichtig
'Ik heb het gevoel dat Memphis vrij snel weer op zijn niveau zal zijn', zei Cocu, die de jongeling ook wat speelminuten hoopt te geven in het duel met de Grieken. 'Maar we moeten erg voorzichtig zijn met zulke spierblessures. Dat hebben we ook zo gedaan met Luuk de Jong en Andrés Guardado, dus we zullen ook voorzichtig zijn met hem.'

Georginio Wijnaldum is er donderdagavond sowieso niet bij. De aanvoerder van de Eindhovenaren is namelijk woensdag voor de tweede keer vader geworden. Later deze week wordt bekeken of de middenvelder, die tevens kampt met de naweeën van een ontstoken knie, komend weekend tegen FC Utrecht wel inzetbaar zal zijn. Van Depay wordt verwacht dat hij zondag, tenzij de aanvaller een terugval krijgt in zijn revalidatie, in de basis kan starten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.