Cocu over maand van de waarheid: 'Een aardige indicatie'

Reacties

PSV begint komende zondagmiddag om 12.30 uur aan de eindsprint van 2014. In 28 dagen speelt de ploeg van trainer Phillip Cocu acht wedstrijden. Dat is een pittig programma, beaamde de coach vrijdag. De hersteltijd tussen de wedstrijden is gemiddeld drieënhalve dag.

Cocu over maand van de waarheid: 'Een aardige indicatie'

Op dit moment telt de selectie van PSV één serieuze blessure: Oscar Hiljemark is herstellende van een heupoperatie, daarnaast heeft Abel Tamata last van een licht pijntje. Hij is volgende week weer inzetbaar.

Uit het feit dat Cocu 23 fitte spelers tot zijn beschikking heeft bij aanvang van de zwaarste maand van de eerste seizoenshelft, mag geconcludeerd worden dat er uitstekend is geperiodiseerd door de coach en zijn assistenten. De medische staf en de fysieke trainers hebben prima werk verricht.

In het begin van dit seizoen leek het weer even de verkeerde kant op te gaan met wat spierblessures links en rechts, maar de juiste maatregelen zijn genomen. En daarnaast is wat geluk op dit front natuurlijk onontbeerlijk. Het aantal traumablessures is beperkt gebleven. En degenen die een dergelijke kwetsuur hadden, Tamata en Schaars, zijn nu weer volledig beschikbaar.

Gesteld mag worden dat PSV op volle oorlogssterkte –minus Hiljemark die reserve was- aan een cruciale fase begint. Overwintering in de Europa League en in het toernooi om de KNVB-beker moeten deze weken gerealiseerd worden. Volgende week zondag kan Feyenoord een kaakslag worden gegeven. En FC Twente komt ook nog naar Eindhoven. Kortom, een serieuze, maar razend interessante krachtproef, die laatste maand van de eerste seizoenshelft.

Cocu
Tijdens de persconferentie beaamde Cocu dat PSV een cruciale maand wacht. 'Met name de thuiswedstrijden tegen Feyenoord en FC Twente zijn erg belangrijke en mooie duels. Het is een serie die ons een aardige indicatie geeft van waar we staan. Natuurlijk hebben we ambitie, maar onze doelstelling ten opzichte van de seizoenstart is niet veranderd. We willen tot de laatste wedstrijd meestrijden om de titel. De overtuiging binnen de groep is groot. Maar een titel win je niet zomaar. Daar moet je een heel lange tijd constant voor presteren. Dat is waar we ons op dit moment op concentreren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.