Cocu opent met kampioen PSV jacht op records

Reacties

PSV kroonde zich afgelopen zaterdag tot landskampioen, maar dat betekent niet dat de ploeg van trainer Phillip Cocu de resterende drie wedstrijden het rustig aan doet.

Cocu opent met kampioen PSV jacht op records

Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag liet Cocu weten dat hij nog voldoende doelen heeft voor de duels met Excelsior (zaterdag, uit), Heracles Almelo (thuis) en ADO Den Haag (uit). De trainer vertelde graag een plek in de geschiedenisboeken van PSV te veroveren. Bij twee zeges vestigen de Eindhovenaren een clubrecord als het gaat om de meeste overwinningen in een seizoen, terwijl bij drie overwinningen een puntenrecord wordt gebroken.

Ook staat er individuele prestige op het spel. Zo strijden Memphis Depay (20 doelpunten) en Luuk de Jong (19) om de topscorerstitel. Jeffrey Bruma, Karim Rekik en Jeroen Zoet is er veel aan gelegen het seizoen af te sluiten met de minste tegendoelpunten. Nummer twee Ajax incasseerde tot dusver 26 treffers, terwijl de PSV-defensie één keer meer werd gepasseerd.

Met het oog op die recordjacht worden weinig veranderingen verwacht in de basisformatie van PSV. Wel maakt Stijn Schaars mogelijk zijn eerste speelminuten van dit seizoen. De 31-jarige middenvelder kampte lang met een knieblessure, maar is weer inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.