Cocu: 'Ons niveau halen, dan zijn we favoriet'

Reacties

Phililp Cocu rekent erop dat PSV zich in de derde voorronde van de Europa League ontdoet van Sankt Pölten. Volgens de trainer is zijn elftal het aan zijn stand verplicht verder te komen.

Cocu: 'Ons niveau halen, dan zijn we favoriet'

'Als we doen wat we moeten doen en ons niveau halen, zijn we favoriet', aldus Cocu op de clubsite. PSV speelde deze zomer al een oefenduel met de Oostenrijkse club, dat met 0-1 gewonnen werd.

Door de eerdere ontmoeting met de Oostenrijkse tweedeklasser, die zich voor de Europa League plaatste door de bekerfinale te halen, heeft Cocu de tegenstander van donderdag goed in kaart. 'Het is een ploeg die er enorm op kan vliegen', verwijst hij naar het fysieke spel. 'De spelers kunnen heel erg vooruit spelen met veel druk en pressie, maar ze kunnen zich ook in laten zakken. We moeten voorbereid zijn op beide.'

Topaankoop Luuk de Jong maakt donderdag (aftrap 19.00 uur) zijn officiële debuut in een uitverkocht stadion. Hij verwacht een duel waarin PSV domineert. 'Ze wachten op foutjes aan onze kant en dat moeten wij proberen te voorkomen.' De van Borussia Mönchengladbach aangekochte spits stelt dat PSV klaar is voor de confrontatie: 'We hebben in de voorbereiding laten zien dat we heel goed kunnen voetballen en ik heb ook gezien dat we belangrijke stappen gezet hebben.'

Cocu kan tegen Sankt Pölten nog niet beschikken over WK-gangers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. Of Santiago Arias meedoet is nog onduidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.