Cocu: 'Niet naïef zijn door achterdeur wijd open te zetten'

Reacties

Phillip Cocu blikte woensdagmiddag vooruit op het Europees treffen met Estoril. De Eindhovenaren nemen het donderdag in eigen huis op tegen de Portugese club, die bij het grote publiek nog vrij onbekend is. Mede daarom sprak de hoofdcoach een vrij ambitieuze doelstelling uit.

Cocu: 'Niet naïef zijn door achterdeur wijd open te zetten'

'Voor ons is het zaak om alle thuiswedstrijden in winst om te zetten', sprak Cocu tijdens het perspraatje voorafgaand aan het eerste groepsduel in de Europa League zijn gewaagde doelstelling uit.

PSV treft dit seizoen in de groepsfase met het Russische Dinamo Moskou en Panathinaikos uit Griekenland namelijk niet de minste ploegen. Donderdagavond beginnen de Eindhovenaren echter met een thuiswedstrijd tegen het minder bekende Estoril.

Toch had de trainer zijn analyse al klaar. 'Estoril is een ploeg die wil voetballen. Het is geen team dat zomaar voor het eigen doel gaat hangen en leunt op de counter. Het heeft veel dynamiek en is fysiek behoorlijk sterk. We moeten daarom heel de wedstrijd geconcentreerd zijn.'

Doelstelling
Desondanks loopt Cocu niet weg voor de favorietenrol. 'We weten waar er mogelijkheden liggen en gaan de wedstrijd in met de doelstelling deze te winnen', sprak de 43-jarige trainer het vertrouwen uit in zijn spelers, om vervolgens alsnog een slag om de arm te houden. 'Aan de andere kant mogen we niet naïef zijn en de achterdeur wagenwijd open zetten.'

PSV zal het nieuwe avontuur in de Europa League aangaan zonder sterspeler Memphis Depay. De twintigjarige vleugelaanvaller staat zes tot acht weken buitenspel met een liesblessure. Cocu: 'Het verbaast me niet dat er veel over zijn wegvallen te doen is.. Memphis is een uitstekende speler met specifieke kwaliteiten, maar het wegvallen van één speler mag nooit funest zijn voor een heel elftal. Bovendien vind ik dat je na een nederlaag direct de motivatie moet hebben om de volgende wedstrijd te winnen', gaf de coach aan de 3-1 nederlaag op bezoek bij PEC Zwolle nog niet te zijn vergeten.

Bovendien sloot Cocu uit dat Zakaria Bakkali door de blessure van Depay nog in beeld komt voor een rentree bij de hoofdmacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.