Cocu: 'Misschien stijgen we nog een paar plaatsen'

De manier waarop PSV zich zaterdagavond naar de overwinning knokte op bezoek bij Go Ahead Eagles stemde trainer Phillip Cocu bijzonder tevreden. 'In de eerste helft konden we de bal nog geen vier keer naar elkaar overspelen.'

PSV kwam in Deventer al in de eerste minuut op achterstand. De tweede treffer van Go Ahead volgde ook nog voor rust, tot woede van Cocu, die zijn emoties in de pauze niet onder stoelen of banken stak. 'In de rust heb ik duidelijk gemaakt dat dit niet de manier is. Dat leek me ook wel nodig. Als je weet wat we dit seizoen allemaal al hebben meegemaakt, mag er geen enkele vorm van gemakzucht of onderschatting in de ploeg kruipen. Het was allemaal zo slordig', aldus Cocu tegenover FOX Sports.

Depay
Aanvaller Memphis Depay, die vlak na rust op prachtige wijze de aansluitingstreffer maakte, bevestigt de uitbarsting van Cocu. 'Zo heb ik de trainer nog nooit meegemaakt', vertelde de international. 'Hij is in de rust uit zijn slof geschoten. En terecht, want hoe wij de eerste helft speelden, dat kon echt niet.'

Na rust stond er ineens een heel ander PSV. 'Vanaf het moment dat we de 2-1 maakten, kregen we het duel onder controle, voetbalden we goed en kregen we kansen. In de tweede helft hebben we gevoetbald zoals wij willen voetballen', vervolgde Cocu.

Omhoog
De zege in Deventer was de vijfde overwinning op rij voor PSV. Waar de opmars van de Eindhovenaren eindigt durft Cocu niet te voorspellen. 'We zijn de weg omhoog ingeslagen. Het is aan ons om dat vast te houden en als ons dat lukt, kunnen we misschien nog een paar plaatsen klimmen.' PSV staat vijfde met slechts een punt minder dan nummer vier Feyenoord, dat zondag tegen Ajax speelt.