Cocu koestert 'lekker punt' in Manchester

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu koestert het punt dat de Eindhovenaren meenemen uit Manchester. 'Dit is een geweldige teamprestatie', jubelde de hoofdcoach na afloop van het duel op Old Trafford (0-0).

Cocu koestert 'lekker punt' in Manchester

'Dit is wel genieten', omschreef Cocu na afloop van het duel met The Red Devils in een interview met Ziggo Sport zijn gevoel. 'Dit is een goede prestatie tegen een wat zoekend United, maar ik ben hier wel trots op.' Dat zijn ploeg standhield in een roerige openingsfase, waarin United diverse kansen liet noteren, deed Cocu goed.

'Ik had de ploeg hierop voorbereid', vertelde de hoofdcoach. 'Dit gebeurt in elk stadion. De thuisploeg begint agressief en zet druk naar voren. Dan krijg je weinig tijd om te handelen. Dat was even schakelen voor ons, omdat dat anders is dan in de competitiewedstrijden.' Naarmate de wedstrijd vorderde, kregen de Eindhovenaren steeds meer vertrouwen in een goed resultaat.

Boel op slot
'Zeker toen we 5-4-1 gingen spelen', doelde Cocu op het inbrengen van Nicolas Isimat-Mirin, als reactie op de invalbeurt van Marouane Fellaini. 'Ik dacht even daarvoor al: Als Fellaini erin komt, breng ik Isimat in en gooi dan de boel op slot. We hielden wel drie aanvallers voorin, waardoor de dreiging bleef. Zij hebben het geweldig gedaan', complimenteerde hij zijn voorhoede, zonder dat zij tot scoren waren gekomen. 'Soms is een punt ook lekker.'

Door het resultaat in Manchester - en de eerdere 2-0 nederlaag van CSKA Moskou tegen VfL Wolfsburg - heeft PSV op 8 december namelijk aan een thuiszege op de Russen genoeg om zich bij de laatste zestien ploegen in de Champions League te scharen.

Stand Groep B
Club Duels-Punten
VfL Wolfsburg 5-9
Manchester United 5-8
PSV 5-7
CSKA Moskou 5-4
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.