Cocu: 'Het vertrouwen van de spelers is flink gegroeid'

Reacties

Trainer Phillip Cocu hoopt komende zaterdag op bezoek bij Go Ahead Eagles de sterke reeks in de Eredivisie voort te zetten. Eenvoudig zal het niet worden volgens Cocu. PSV kan in Deventer de vijfde overwinning op rij boeken.

Cocu: 'Het vertrouwen van de spelers is flink gegroeid'

'Veel ploegen hebben het dit seizoen lastig gehad in Deventer', aldus Cocu tijdens de persconferentie. 'Wij moeten daarom honderd procent scherpte tonen en het voetbal van de afgelopen wedstrijden weer koppelen aan dezelfde inzet. We zullen het niet cadeau krijgen.'

'Go Ahead is een ploeg die compact kan spelen. We zullen daarom scherp moeten zijn en slimme oplossingen moeten bedenken om kansen te creëren', legt de coach van PSV uit. 'Ik heb de laatste wedstrijden goed voetbal en veel strijd gezien. Het vertrouwen van de jongens is door de resultaten bovendien gegroeid.'

Rekik
In de selectie van trainer Cocu werden Memphis Depay, Stijn Schaars, Jeroen Zoet én Karim Rekik opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal voor de oefeninterland in en tegen Frankrijk. Voor Rekik de eerste keer dat hij mag opdraven bij het Nederlands elftal. 'Ik ben niet verrast door zijn selectie', zegt Cocu.

De 101-voudig Oranje-international hoopt de centrumverdediger ook volgend seizoen onder zijn hoede te hebben. 'Daar gaan we alles aan doen, want Karim is een belangrijke speler. Voor zijn ontwikkeling is het belangrijk dat hij wekelijks speelt. Dat zullen we ook laten weten aan Manchester City', aldus Cocu over de huurling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.