Cocu herhaalt roep om versterking ondanks ruime zege

Reacties

Hoewel PSV het duel om de Johan Cruijff Schaal met FC Groningen ruim (0-3) won, was trainer Phillip Cocu na afloop niet volledig tevreden.

Cocu herhaalt roep om versterking ondanks ruime zege

'Natuurlijk is het belangrijkste dat we gewonnen hebben, maar we hadden in de eerste helft veel moeite met FC Groningen', zei Cocu tegen FOX Sports. 'We stonden defensief niet goed. Zij kwamen met hun buitenspelers naar binnen en hun backs speelden heel hoog. Daar hadden we het lastig mee, maar in de tweede helft ging het beter. Ze waren namelijk defensief kwetsbaar en daarvan maakten we goed gebruik.'

Luuk de Jong droeg tegen FC Groningen de aanvoerdersband, maar Cocu wilde na afloop niet zeggen of de spits de vaste aanvoerder wordt. 'Andrés Guardado is een kandidaat. Ik maak het de komende dagen bekend. We zullen het zien', zei hij.

Versterking
Ook benadrukte Cocu nogmaals het belang van defensieve versterking. 'Het is geen geheim dat we links centraal achterin bezig zijn. We kunnen nog geen duidelijkheid geven over wie er komt. Héctor Moreno (ex-AZ, nu Espanyol) is een van de kandidaten. Hij kent de Eredivisie en heeft ervaring, maar er staat nog een aantal kandidaten op onze lijst.'

Gastón Pereiro maakte als invaller zijn officiële debuut voor PSV. Maxime Lestienne kwam helemaal niet in actie. 'Pereiro heeft enorm veel potentie, maar moet zich nog wel aanpassen aan ons spel en aan de taal. Maar hij is fysiek al een stuk verder dan Lestienne, die voordat hij bij ons kwam een paar weken niet getraind had', sloot Cocu af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.