Cocu had talentvolle Bazoer graag bij PSV gezien

Reacties

Riechedly Bazoer maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Ajax. Dat werd zondag andermaal duidelijk in de topper op bezoek bij PSV (1-3), de club waar de achttienjarige middenvelder jaren speelde.

Cocu had talentvolle Bazoer graag bij PSV gezien

De jongeling brak na de winterstop definitief door en staat inmiddels op twee Europa League-duels en negen Eredivisie-wedstrijden, waarin hij één keer trefzeker was. Ook op bekend terrein in Eindhoven etaleerde Bazoer zijn klasse. Een lichte teleurstelling voor Phillip Cocu. 'We hadden Bazoer graag bij PSV gehouden', zei de coach van PSV na afloop tegen Voetbal International.

Bazoer stapte in november 2012 op zestienjarige leeftijd over van PSV naar Ajax. Een gevoelige overstap, dat werd jaren na dato duidelijk. Zondagmiddag moest de talentvolle middenvelder het flink ontgelden bij de PSV-aanhang. Bazoer werd steevast uitgefloten en zelfs bekogeld met allerlei attributen, waaronder een iPhone, zo liet hij na afloop weten.

Voor de speler zelf was het een aparte middag. 'Ik heb hier zeven jaar gespeeld en ben heel vaak ballenjongen geweest in dit stadion. Dus voor mij was het zeker bijzonder', aldus Bazoer in gesprek met de NOS. 'Het was lekker om hier te winnen, al hadden we het wel lastig. PSV is zeer goed in de counter, maar wij hebben vandaag laten zien dat wij dat ook kunnen.'

Trainer Frank de Boer was eerder al lovend over de snelle doorbraak van Bazoer. 'Hij heeft het al een paar keer achter elkaar laten zien. Hij is met vlag en wimpel geslaagd voor zijn eerste Europese wedstrijd. Riechedly moet beseffen dat hij dit niveau aankan', zei De Boer na de eerste wedstrijd tegen Legia Warschau (1-0 overwinning) over Bazoer, die zelf ook tevreden is. 'Ik voel me fit, goed en de trainer heeft veel vertrouwen in mij. Ik kan gewoon mee met dit niveau', besloot Bazoer.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.