Cocu genoot van bikkelharde Guardado tegen Ajax

Phillip Cocu kon niet tevreden zijn na het 1-1 gelijkspel van PSV op bezoek bij Ajax. De trainer was met name niet te spreken over het spel van de Eindhovenaren in de eerste helft.

'Uiteindelijk knokken we ons terug in de wedstrijd. De gelijkmaker was terecht gezien de kansenverhoudingen. Ik heb de spelers wel aangegeven dat ik ook verwacht dat we zo spelen in de eerste helft en niet pas wanneer we op achterstand komen. In dit soort wedstrijden moet je alles uit jezelf halen. Je moet de durf en het lef hebben om tegen Ajax te spelen. In de eindfase was het ook Ajax dat de ballen wegschoot, maar dat deden wij in de eerste helft. Daar was ik niet tevreden over, over het einde wel', analyseerde Cocu de wedstrijd tegenover FOX Sports.

Uitgerekend Siem de Jong bezorgde PSV een punt tegen zijn oude club. Cocu: 'Siem viel ook weer goed in. Het doelpunt was een mooi moment voor hem. Het is natuurlijk heel bijzonder voor hem om in De Arena te scoren. Ik had er vooraf al even met hem over gesproken. Hij loopt lang genoeg mee om er goed mee om te gaan. Ik vind dat het Ajax-publiek hem mooi ontvangen heeft. Hij heeft veel voor Ajax betekend en dan vind ik het mooi dat de meeste fans hem respect gaven.'

Guardado
De van een blessure teruggekeerde Andrés Guardado speelde een opvallende rol bij PSV. Aan de bal was de Mexicaan matig, maar als aanjager was hij van grote waarde. 'Guardado was voetballend nog niet in zijn beste doen, maar als je kijkt hoe hij gewerkt heeft en zich voor de ploeg heeft weggecijferd. Hij kan zich heel goed focussen op een wedstrijd en heeft het lang volgehouden in mijn ogen.'

Dat de Ajacieden Anwar El Ghazi en Kasper Dolberg geblesseerd uitvielen na duels met Guardado was volgens Cocu veelzeggend. 'Hij speelde op het scherpst van de snede, dat hoort in zo'n wedstrijd. Dat kan net het verschil maken in dit soort wedstrijden. Hij gaf een goed signaal af'