Cocu geeft jeugdig drietal kans in A-selectie PSV

Reacties

PSV heeft de A-selectie aangevuld met Sam Lammers, Dante Rigo en Pablo Rosario. Trainer Phillip Cocu acht de tijd rijp voor het trio om vast deel uit te maken van het eerste elftal.

Cocu geeft jeugdig drietal kans in A-selectie PSV

Cocu zag dat de spelers tijdens trainingen met het eerste goed meekonden. 'Ze hebben vorig seizoen gedurende een langere periode met ons meegetraind. Ze zijn er nu aan toe om definitief de stap te zetten', geeft hij aan op de clubsite.

PSV heeft de ambitie om een groot deel van de selectie te laten bestaan uit jeugdspelers. Cocu is dan ook blij dat het drietal het traject volgt dat de club heeft uitgestippeld voor zijn jeugd, met als opstapje voor de laatste stap het meetrainen. 'Zij kunnen dan ervaren wat er bij het eerste elftal gevraagd wordt en wij –de staf- kunnen ze goed monitoren', aldus Cocu. 'Wij denken dat dit in veruit de meeste gevallen de juiste manier is. Sam, Dante en Pablo zijn er klaar voor. Het zijn stuk voor stuk jongens met potentie gebleken.'

De drie talenten maakten vorig seizoen voornamelijk hun minuten in Jong PSV. Lammers (20) maakte voornamelijk in het eerste deel van het seizoen indruk met zijn productiviteit. Aan het einde van de jaargang kreeg hij ook de kans van Cocu in het eerste elftal, waar hij twee keer trefzeker was. Rigo (18) en Rosario (20), die in 2016 overkwam van Almere City, speelden nog geen officieel duel voor de hoofdmacht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.