Cocu en De Jong blij met geheim wapen Willems

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu was na de 0-3 zege bij NEC dik tevreden over zijn ploeg. Hij vond het mooi om te zien hoe zijn spelers een specifieke trainingsvorm tot uiting brachten tijdens de wedstrijd.

Cocu en De Jong blij met geheim wapen Willems

Cocu had in zijn voorbereiding op het duel geconstateerd dat NEC kwetsbaar was bij vroege voorzetten. 'Ballen die precies tussen de doelman en de centrale verdedigers vallen', legde hij uit aan FOX Sports. 'Daar hebben we aandacht aan besteed en dan is het mooi dat je uit zo'n moment scoort', refereerde hij aan de voorzet van Jetro Willems en kopbal van Luuk de Jong.

De doelpuntenmaker onderschreef de woorden van zijn trainer. 'Ik heb lang op die voorzetten van Jetro gewacht', doelde De Jong de langdurige afwezigheid van Willems. 'Het is echt een kwaliteit van hem. Er zit zoveel vaart achter die ballen. Voor een spits is zo'n voorzet heerlijk. We hebben er echt op getraind de afgelopen dagen. Heerlijk dat Jetro weer terug is en zulke ballen geeft.'

Cocu was verder lovend over de intelligentie van zijn ploeg. 'We hebben het spel gemaakt, maar we zijn niet naïef geweest. We hebben ons niet door NEC laten lokken. Dat is wat zij wilden.' De coach roemde behalve de collectieve prestatie ook het spel van invaller Stijn Schaars. 'Hij stond er direct toen hij inviel en begon al meteen het spel te verdelen', aldus het compliment aan het adres van de ervaren middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.