Cocu: 'Een helft voetballen is natuurlijk raar'

Reacties

De dit keer wel aanwezige absolute wil heeft volgens PSV-trainer Phillip Cocu geholpen in en tegen Estoril om in de uitgestelde tweede helft het gewenste resultaat te boeken.

Cocu: 'Een helft voetballen is natuurlijk raar'

Cocu had van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn spelers met ondersteunende beelden aan te geven dat het anders moest dan in de eerste helft, die door de overvloedige regenval donderdag pas een dag later een vervolg kreeg.

'Ik vond dat zij gisteren scherper waren, meer de wil hadden om de wedstrijd te winnen', zei de trainer na het 3-3 gelijkspel. 'Ik vond dat wij dat vandaag hadden. De absolute wil om die goal te maken, het gelijkspel eruit te slepen en ons zo te kwalificeren voor de volgende ronde.'

Het resultaat was in de ogen van Cocu dan ook terecht. 'Als je beide helften bij elkaar optelt is een gelijkspel de juiste uitslag. Een helft voetballen is natuurlijk raar, dus ging het er ons alleen maar om de achterstand weg te werken. Dat is gelukt.'

Met dank aan de 3-3 van Georginio Wijnaldum werd niet alleen een vervolg in de Europa League zeker gesteld, maar daarmee kan PSV ook met een goed gevoel kan toewerken naar de wedstrijd tegen Feyenoord. Die Eredivisie-ontmoeting is verplaatst naar dinsdag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.