Cocu door blessures in onzekerheid over middenveld

Reacties

Het wordt voor Phillip Cocu puzzelen in de komende week. De trainer van PSV zag afgelopen weekend Andrés Guardado geblesseerd uitvallen bij Mexico en miste al een drietal middenvelders.

Cocu door blessures in onzekerheid over middenveld

Jorrit Hendrix staat al langere tijd langs de kant. Siem de Jong en Davy Pröpper lieten zich maandagochtend wel zien op De Herdgang. Pröpper trainde voornamelijk individueel, De Jong deed al mee aan het positiespel. Het is de vraag of het tweetal op tijd fit zal zijn voor het competitieduel met Willem II van zaterdag (aftrap 19.45 uur).

'Siem heeft nu voor het eerst als neutrale man in het positiespel meegedaan. Zaterdag spelen zou dan wel heel snel zijn', aldus Cocu tegenover Voetbal International. 'Davy gaat ook wel goed. Het was voor hem nog net te vroeg om in te stromen maar dat gaat misschien deze week nog wel gebeuren. Maar of zaterdag haalbaar is...'

Guardado keert naar alle waarschijnlijkheid woensdag terug in Eindhoven. De middenvelder gaf in de Mexicaanse media aan zo'n drie tot vier weken uit de roulatie te zijn. 'Het is niet de eerste keer dat hij spierletsel heeft', weet ook Cocu. 'Daar heeft hij wel wat ervaring mee. Als hij hier is zullen we hem eerst zelf onderzoeken.'

Doelman Jeroen Zoet liet zich maandagochtend op het trainingsveld zien. De keeper trainde volledig mee. Hij stond op 19 oktober voor het laatst onder de lat bij PSV, dat hem vervolgens moest missen vanwege een spierblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.