Cocu constateert dat PSV is gegroeid na 'krankzinnig slot'

Phillip Cocu constateerde na afloop van de enerverende topper (4-3) tegen Feyenoord dat PSV stappen heeft gemaakt ten opzichte van vorig seizoen. Want hoewel de Eindhovenaren tot twee keer toe op achterstand kwamen en vlak voor tijd nog de gelijkmaker om de oren kregen, trokken ze de achtste thuiszege van het seizoen toch nog over de streep.

'Ik moest wel een beetje bijkomen, wat een krankzinnig slot van deze wedstrijd', blikte Cocu bij FOX Sports terug op de kraker in Eindhoven. 'Hier zat alles in, een geweldige wedstrijd. Beide ploegen hebben alles gegeven en één helft gedomineerd. We zijn heel blij dat we die 2-1 achterstand hebben weggewerkt en op het eind nog wonnen. Dat is ook wel tekenend voor het vertrouwen en het geloof wat er binnen onze ploeg heerst', vertelde Cocu, die een lach niet kon onderdrukken.

Cocu nam de laatste minuten van het duel als voorbeeld. Nadat Colin Kazim-Richards in de 89ste minuut Feyenoord toch nog een punt leek te bezorgen, sloeg Memphis Depay in de extra tijd uit de tegenstoot nog toe. Eerder had Luuk de Jong tot twee keer toe al een achterstand goedgemaakt. 'Bij 3-3 kregen we weer een tik, terwijl we er bijna waren. Geweldig om te zien dat we dan toch nog de overwinning binnenhalen, terwijl iedereen op zijn tandvlees loopt', aldus Cocu.

'We kregen onverwachts een tegengoal, maar toen had onze ploeg wel iets van: het blijft in ieder geval 3-3. En als we nog de mogelijkheid krijgen, gaan we voor die 4-3. Dat is een belangrijk verschil met vorig seizoen', constateerde Cocu, die vorig seizoen met PSV pas twintig punten had verzameld na zestien duels, nu veertig, twaalf meer dan Feyenoord. Cocu schatte de zege dan ook op waarde. 'Want over een heel seizoen zijn dit wel belangrijke punten, zo'n wedstrijd mag je in ieder geval niet verliezen.'

Door de slechte openingsfase leek Feyenoord aanvankelijk net als acht maanden (0-2) geleden te gaan winnen. Cocu: 'We zaten helemaal niet in de wedstrijd, Feyenoord probeerde met positiewisselingen twijfel te zaaien bij ons. Pas na de 0-1 leek het wel of we de schroom een beetje van ons af gingen gooien. Maar we hebben in de rust wel even de koppen bij elkaar moeten steken. Hoe de spelers daar in de tweede helft op hebben gereageerd, is zoals we het graag willen zien.'