Cocu beloont Bergwijn met vaste plaats in PSV-selectie

Reacties

Aanvaller Steven Bergwijn maakt per direct officieel deel uit van de A-selectie van PSV. Trainer Phillip Cocu gaf de jongeling woensdagochtend het goede nieuws.

Cocu beloont Bergwijn met vaste plaats in PSV-selectie

Het zeventienjarige talent maakte tijdens de winterstop van vorig seizoen al dusdanig veel indruk op Cocu dat hij zich vanaf het begin van dit kalenderjaar mocht bewijzen bij het eerste. Dat is nu dus omgezet in een vaste plek bij de A-selectie. 'Steven heeft zijn plek zelf afgedwongen', laat Cocu weten op de website van de club.

Het vertrouwen dat de trainer in de jongeling heeft, bleek al eerder uit het feit dat Bergwijn van Cocu eind 2014 tijdens het bekerduel met Almere City FC mocht debuteren. Ook in het voorlaatste competitieduel van vorig seizoen tegen Heracles Almelo mocht de ex-Ajacied al meedoen. Tijdens de voorbereiding op dit seizoen reisde Bergwijn met PSV 1 mee naar Frankrijk en Italië.

In de verschillende oefenwedstrijden en op trainingen deed hij het uitstekend. 'Hij heeft een goede voorbereiding achter de rug en werkt iedere dag keihard om beter te worden. Dit is zijn beloning', aldus Cocu. In juni bereikten PSV en Bergwijn al een akkoord over een nieuw vijfjarig contract, dat ingaat wanneer de speler begin oktober achttien jaar wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.