Cocu baalt van passiviteit bij PSV

Dat PSV in de eerste helft tegen FC Groningen (2-1 winst) nauwelijks een vuist kon maken, zorgde bij trainer Phillip Cocu voor verbazing en ergernis.

Cocu toonde bij FOX Sports zijn onvrede over zijn elftal. 'De eerste helft was erg moeizaam, dat verbaasde mij. De kansen waren voor Groningen, zeker aan het begin van de wedstrijd. We leden veel balverlies, maar komen toch door een goede goal op voorsprong. De gelijkmaker van Groningen was gezien het beeld in de wedstrijd terecht. Bij vlagen oogden we namelijk passief.'

Uiteindelijk trok PSV dankzij een doelpunt van Nicolas Isimat-Mirin toch een 2-1 zege over de streep. 'Na rust hebben we een tandje bijgeschakeld. We waren scherper en wonnen meer duels. Dan speel je misschien niet je beste wedstrijd, maar zo ben je wel in staat om te winnen. We zijn weer een stapje dichter bij de titel', verklaarde Cocu.

Wijnaldum
Collega Erwin van de Looi was onder de indruk van het optreden van PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum. 'Ik vond Wijnaldum erg goed vandaag. Hij stak er met kop en schouders bovenuit, hij heeft PSV aan de zege geholpen.'

Voor de Groningen-coach was het resultaat teleurstellend gezien het spelbeeld, wat volgens hem kwam door een bekend probleem. 'In de openingsfase hebben we de beste kansen gehad. We hebben het PSV vandaag lastig gemaakt. Maar je moet scoren, zoals wel vaker dit seizoen was effectiviteit het probleem bij ons.'