Coates: 'Suarez heeft mij veel goeds verteld over Reds'

Luis Suarez krijgt bij Liverpool gezelschap van zijn landgenoot Sebastián Coates. De 20-jarige verdediger maakt de overstap van het Uruguayaanse Nacional naar Anfield. Hij tekent een meerjarig contract bij de Engelse topclub.

Coates: 'Suarez heeft mij veel goeds verteld over Reds'

'Suarez heeft mij veel goeds verteld over Liverpool', zegt Coates op de Liverpool-website. 'Hij vertelde me dat de fans hier erg gepassioneerd zijn en je altijd weer verrassen. Ook vertelde hij over de rijke geschiedenis van Liverpool. Ik ben blij dat ik daar in de toekomst aan kan bijdragen.'

Liverpool betaalt naar verluidt een transfersom van rond de vier miljoen euro voor de Uruguayaanse stopper. Coates is inmiddels ook al in het bezit van zijn werkvergunning, waardoor de deal kon worden afgerond. De mandekker uit Montevideo, die vijf interlands op zijn naam heeft, maakte eerder deze zomer nog deel uit van het nationale elftal van Uruguay op de gewonnen Copa América.

Trainer Kenny Dalglish hoopt nog voor het verstrijken van de transferdeadline afscheid te nemen van Christian Poulsen en Joe Cole. Het tweetal, die voornamelijk genoegen moet nemen met een plaats op de bank kan aan de slag in Frankrijk. De Deense controleur kan naar promovendus Evian TG en de naam van de Engelse middenvelder prijkt op het verlanglijstje van Lille.

Mocht Poulsen vertrekken naar Evian mag hij zich samen met een Roemeense voorganger rekenen tot een bijzonder duo. Alleen Florin Răducioiu, namens Roemenië actief op het WK 1994 in de Verenigde Staten, speelde in de vijf grote voetballanden (Spanje, Italië, Engeland, Duitsland en Frankrijk). Poulsen kan de tweede voetballer ooit worden die in alle vijf de landen onder contract stond. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's